ÁSZF

Webáruház Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

AngolSuli logo 

Hatályos: 2022. 09. 15-től

 

Dr. Németh Ervin, író

 Az értékesítési kudarcok miatt 2022. szeptemberében feladott AngolSuli Kft. (mely nevét megváltoztatta és hozzá semmi közöm nincs) korábbi webáruházában jársz, amit immár magánszemélyként, magánvásárlók segítésére "üzemeltetek" abból a célból, hogy a saját tulajdonomat képező tárgyak számára új gazdát találjak.

Sem cég képviselője, sem vállakozás nem vagyok tehát. Nem kívánok kereskedni, csak az általam írt, magántulajdonomat képező, értékesítésből visszamaradt könyveket magánszemélyeknek akarom eladni ezen a fórumon is. Cégek számára nem tudok szállítani, mint ahogyan számlázásra sincs módom jelenleg. Az értékesítés nem üzletszerű és csak a számomra felesleges kiadványok számára kívánok boldog új  tulajdonosokat lelni.

A "webáruház" kísérleti jelleggel működik, ezért csak saját felelősségre használható. Csupán könnyebbséget szeretnék szerezni azon kedves megrendelőknek, akik kiadványaimat szeretnék megvásárolni, így sem telefonálni, sem levelezni nem kell, hanem egy praktikus felületen kérhetik meg a kiadványokat.

A kísérleti üzemnek két fő célja van: (1) Az igények felmérése, (2) A működés kitapasztalása, esetleges hibák felmérése. Amennyiben a megrendelések volumene azt indokolttá teszi, az értékesítés fő csatornájává válhat. Jelenleg kiadványaimet könyvüzletekben (már/még) nem lehet megvásárolni.

A webáruházban csak postai rendelésre árusítok kiadványokat, mivel nem rendelkezem vállalkozással és/vagy kereskedelmi célra használatos üzlethelyiséggel. Személyes átvétel nem lehetséges!

Az alábbiakban, illetve az "áruház" bármely részén esetlegesen még mindig fellelhető "AngolSuli Kft." sajtóhibaként kezelendő. Amennyiben észreveszi, kérem, jelezze e-mail címemen! Az "AngolSuli" márkanév és logo kizárólagos tulajdonosa Németh Ervin.

 

 

Tartalom

 

Webáruház Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) 1

Tartalom.. 2

A webáruház működtetőjének adatai 3

A szerződés tárgya. 3

A szerződés hatálya. 3

Vételár, fizetési feltételek. 3

Az ajánlati kötöttség területi hatálya és ideje. 4

Szállítási feltételek, határidők. 4

Termékgarancia. 4

A termékek átvételének megtagadása, a szerződéstől való elállás. 4

Felelősség kizárása. 5

Adatvédelem.. 6

Szerződéskötés. 6

Érvényesség. 6

Reklamációk, panaszkezelés, jogviták kezelése. 6

NFH Dél-alföldi Regionális Felügyelősége. 6

Csongrád megyei Gazdasági Kamarák mellett működő Békéltető Testület 7

Makói Városi Bíróság. 7

Záró rendelkezések. 7

Melléklet: Elállási/felmondási nyilatkozatminta

 

A webáruház működtetőjének adatai

Üzemeltető:    Németh Ervin, magánszemély

Postacím:    6900 Makó, Úri utca 32
Bankszámlaszám: Takarékbank 5690 0161 1001 2710 0000 0000 

Mobil: 20/329-14-12

Honlap: http://www.angolsuli.com

E-mail cím: angolsulikft [@] gmail [pont] com

 

Adószám: nincs

Cégjegyzékszám: nincs

Webáruház adatkezelési nyilvántartási szám: nincs és nem is lehet, mert nem vállalkozó/cég működteti.

 (Továbbiakban „Szolgáltató”)

Az internetes megoldást biztosítja:

Onlinex Solutions Kft.
5600 Békéscsaba, Penza lakótelep 6. A.  / fszt. 1.
Adószám: 26701581-1-04
Cégjegyzékszám: 04-09-014868

A szerződés tárgya

A Szolgáltató által üzemeltetett internetes webáruházban (http://angolsuli.superwebaruhaz.hu) található valamennyi termék.

A megvásárolni kívánt termék főbb jellemzőit az adott termék melletti ismertető tartalmazza. Az ismertető leírás téves értelmezéséből eredő károkért felelősséget nem vállalunk. A Szolgáltató megfelelő gondossággal kezeli a honlapon szereplő információkat, azonban azokban változás, elírás mindezek ellenére lehetséges. Az adatbázisban szereplő esetleges hibákért, elírásokért felelősséget nem vállalunk.

Az adatbázisunkban található képektől való esetleges eltérésekért felelősséget nem vállalunk, de törekszünk rá, hogy a termékképek lehetőség szerint a valóságot tükrözzék.

A szerződés hatálya

Jelen szerződés kizárólagosan a magánszemélyként vásárló felhasználókra vonatkozik. Üzleti, más néven B2B ügyfelekre a jelen ÁSZF nem érvényes. Szolgáltató nem folytat viszonteladói kereskedést, kizárólagosan a saját magántulajdonát képző termékeket forgalmaz (beleértve a megszűnt AngolSuli Kft. korábbi franchise partnereit is, akik kiadványai az AngolSuli márkanév és logo alatt jelennek meg).

Vételár, fizetési feltételek

A weboldalon található termék mellett feltüntetett ár a termék ajánlati ára, amely nem tartalmazza azonban az esetleges szállítási költséget. Az ajánlati ár az adott pillanatban, illetve akciós termékek esetén a weboldalon meghirdetett ideig érvényes.

Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő „0” Ft-os vagy „1” Ft-os árra (kivételt képeznek ez alól az akciók keretében meghirdetett ajándéktermékek), akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Megrendelő elállhat vásárlási szándékától.

A termék végleges ára az az ár, mely a megrendelés feldolgozását követően, a kiküldött visszaigazoló e-mailben megadásra került. A megrendelés véglegesítése fizetési kötelezettséggel jár.

Kiszállítás a mindenkor érvényes, honlapunkon meghirdetett (rendeléskor választható) feltételek szerint történik. Legáltalánosabban a Magyar Posta szolgáltatásával, ajánlott küldeményként továbbítjuk a vásárolt terméke(ke)t. A kiszállítás feltétele, hogy a rendelés ellenértéke a Szolgáltató bankszámlájára beérkezzen.

Az ajánlati kötöttség területi hatálya és ideje

Szolgáltató a megrendeléseket csak az általa kiszolgált területről fogadja el (jelenleg kizárólagosan Magyarországról). A mindenkori területi lefedettségről honlapján tájékoztatja ügyfeleit.

Szolgálatató a megrendelt termékek áráért csak a megrendelés visszaigazolása után (ez a megrendelés véglegesítése után egy automatikusan megküldött e-mail üzenet formájában történik, amit jellemzően még az adott napon egy a működtető által megküldött (személyes) második visszaigazolás is követ, melyben az aktuális fizetési mód is rögzítésre kerül) vállal garanciát. Az árváltoztatás jogát a megrendelés feldolgozásáig fenntartjuk (személyes visszaigazolásig). A visszaigazolt megrendeléseknél árat már nem lehet változtatni, kivéve, ha az a vásárló részére kedvező.

Szállítási feltételek, határidők

A kiszállítás előfeltétele a vételár maradéktalan kiegyenlítése. Egyedi esetekben lehetőség van utánvétes kézbesítésre, de annak előfeltétele az írásbeli megrendelés és telefonos egyeztetés.

Szállításra elsődlegesen a Magyar Posta szolgáltatásait vesszük igénybe. A postázás jellemzően a vételár beérkezését követő első munkanapon történik. Amennyiben valamilyen akadály ezt nem teszi lehetővé – különösen nyári szabadságolások alatt –, akkor arról Szolgáltató haladéktalanul értesíti Megrendelőt. Szolgáltató ez esetben a webáruház hírei közt, és/vagy facebook oldalán tájékoztatja a potenciális megrendelőket.

Vásárló vállalja, hogy a sérülésgyanús küldeményt a postai alkalmazott/kézbesítő előtt bontja fel és ragaszkodik a jegyzőkönyv felvételéhez.  Amennyiben ezt nem teszi meg, nem tudjunk elfogadni a szállítási sérüléssel kapcsolatos reklamációt.

Személyes átvétel csak kivételes esetekben és előzetes egyeztetést követően (e-mail és/vagy telefon) lehetséges a szolgáltató által meghatározott helyen.

Külföldre jelenleg csak kivételes esetekben vállal Szolgáltató teljesítést.

Termékgarancia

A megrendelt termékekre a Ptk. 305. § szabályai szerint szavatosságot vállalunk. Hibás teljesítés esetén kifogásáról a hiba felfedezését követő lehető legrövidebb időn belül írásban tájékoztassa Szolgáltató ügyfélszolgálatát. Hibás teljesítés esetén a megrendelését a Ptk. 306. §-ban meghatározott szavatossági sorrend szerint:

  • elsősorban kicseréljük
  • ha a cserére nincs módunk, úgy a vevő választása szerint árengedményt adunk,
  • vagy a vevő a megrendeléstől elállhat, és kérheti a megrendelt termékért kifizetett összeg visszatérítését.

Hibás teljesítés esetén a szavatossági jogok érvényesítésével kapcsolatos költségek (pl. kicserélés vagy elállás esetén a visszaküldés postaköltsége) a Szolgáltatót terhelik.

A termékek átvételének megtagadása, a szerződéstől való elállás

Vásárló jogosult az általa kiválasztott termékek, vagy azok egy részének, átvételét mindenféle indoklás nélkül megtagadni azzal a kitétellel, hogy amennyiben hangzó anyag (pl CD mellékletet tartalmazó kiadvány) celofánozása felbontásra kerül, akkor elállni nem lehet.

45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 20. § értelmében Vásárló jogosult a termékek kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállni a szerződéstől. Az elállási szándék bejelentését követően további 14 nap áll rendelkezésére, hogy a termékeket visszajuttassa a Szolgáltató részére. A fogyasztó - a Korm. rendelet 11. § (2) bekezdésében foglalt eset kivételével - köteles a termék visszaküldésének közvetlen költségét viselni, ezen felül egyéb költség nem terheli.

Vásárló indoklás nélküli elállási jogát a megrendelés véglegesítése után azonnal, akár a termék kiszállítását megelőzően is gyakorolhatja. Amennyiben ezt a vételár kiegyenlítése előtt teszi, a vételárat kérjük ne utalja! Amennyiben már kiszállítás alatt áll a megrendelt áru, kérjük ne vegye át a kézbesítőtől! Téves utalások visszautalásának költségét a szolgáltató nem vállalja, hanem azzal csökkenti a visszautalt összeget. A termékek visszajuttatásának költségét a vásárló köteles fedezni.

Szolgáltató köteles a visszaadott termékek vételárát haladéktalanul, de legkésőbb a termékek visszajuttatását követő 14 naptári napon belül visszafizetni, vagy a vásárló a visszaadott termékért cserébe másik terméket választhat. (A vételár a mindenkori átadáskor éppen érvényes, számlán szereplő árat jelenti.)

A jogszabályok értelmében vásárló felelős a termék jellegének, tulajdonságának és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért. A könyvekbe való bármilyen beírás, szennyeződés, vagy egyéb maradandó változást eredményező használat (pl. szakadás, oldalak hiánya, "szamárfül") az elállási jogot megszünteti.

Vásárló nem gyakorolhatja ezen jogát romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző élelmiszerek esetén, továbbá lezárt csomagolású kép- és/vagy hangfelvételt, számítógépes szoftvert tartalmazó termékeknél, ha a csomagolást a vásárló felbontotta; olyan termékekkel, amelyek az átadást követően a jellegüknél fogva elválaszthatatlanul vegyülnek más termékekkel; valamint az olyan zárt csomagolású termékeknél, amelyek természetüknél fogva (pl. higiéniai vagy egészségügyi okokból) a felbontást követően nem visszaadható termékek (pl. kozmetikum).

Az elállási jog a vásárló egyértelmű, egyoldalú nyilatkozatával gyakorolható a fentebb megjelölt elérhetőségeken, telefonon, írásban, vagy postai levélben.

Olyan elállás, mely célja az, hogy egy esetleges kedvezőbb ár miatt ugyanahhoz a termékhez jobb áron juthasson a vásárló a joggal való visszaélést jelenti ezért az elállási jog kapcsán visszaküldött termékre szolgáltató újabb rendelést nem fogad be ugyanattól a vásárlótól, illetve ugyanarról a postázási címről.

A jelen pont természetesen nem érinti azokat a jogokat, amelyek a vásárlót a hibás termékkel kapcsolatos reklamáció terén, a kapcsolódó hatályos jogszabályok alapján megilletik.

Felelősség kizárása

A Szolgáltató nem felel a vis major-ból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért, ideértve, de nem kizárólagosan

  • a weboldal használatából, vagy üzemzavarából,
  • az adatok bárki által történő megváltoztatásából,
  • az információtovábbítási késedelemből adódó,
  • vírusok által okozott,
  • szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából eredő,
  • vonal, vagy rendszerhibából adódó károkért.

A Szolgáltató jogosult a vásárlás feltételeit és szabályait, a jelen szabályzatot bármikor indoklás és külön értesítés nélkül, egyoldalúan módosítani. A módosítások a közzétételük időpontjától kezdve hatályosak és alkalmazandók.

Árváltozás esetén a változást megelőzően feladott megrendelés esetében a régi – a változást megelőző és a vásárlónak visszaigazolt – ár érvényes és kerül felszámításra. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy amennyiben egy rendelés feladása után a termék ára csökken, akkor vásárló számára a kedvezőbb árat számítsa fel, amiről őt értesíteni köteles. Ilyen változtatásra addig van lehetőség, amíg a vételár utalását vásárló nem indítja. Amennyiben az utalás már megtörtént, vásárló nem kérheti a kedvezőbb ár alkalmazását.

Szolgáltató jogosult, hogy bármikor, indoklás nélkül megtagadja egy megrendelés teljesítését, felhasználót a rendszerből végleg, vagy időlegesen töröljön – a szolgáltatásból kizárjon. Ilyen esetekben az esetlegesen elutalt vételárat a felhasználó részére legfeljebb 30 banki nap alatt maradéktalanul visszautalja.

Adatvédelem

A Szolgáltató a regisztráció során megadott adatokat bizalmasan kezeli figyelemmel az 1992. évi LXIII. adatvédelemről szóló törvényre. Arra az esetre, ha a szerződés teljesítéséhez a Szolgáltató harmadik személyt vesz igénybe, a vásárló felhatalmazza a Szolgáltatót, hogy ezen harmadik személy részére, a harmadik személy által ellátandó feladat elvégzéséhez nélkülözhetetlenül szükséges adatokat kiadja. A vásárló hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Szolgáltató hirdetési célból közvetlen elektronikus levél, illetve egyéb úton értesítse a vásárlót a Szolgáltató, illetve harmadik személy termékeiről, szolgáltatásairól. Szolgáltató kötelezettséget vállal, hogy adatokat harmadik fél részére csak akkor ad át, ha arra feltétlen szükség van (pl. postázási cím a küldemények kijuttatásához, könyvelési adatok a Szolgáltató részére számviteli szolgáltatást biztosító társaság részére), vagy törvény írja elő (pl. hatósági vizsgálat).

A vásárló az adatkezeléshez történő hozzájárulását bármikor módosíthatja, illetve visszavonhatja, továbbá kérheti személyes adatai helyesbítését, törlését.

Szolgáltató jogosult, hogy inaktív felhasználók adatait rendszeresen (leghamarabb a regisztráció, vagy az utolsó megrendelést követő 90 nappal) a webáruház adatbázisából törölje.

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos további jogait és jogorvoslati lehetőségeit az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény tartalmazza.

Szerződéskötés

A szerződés a megrendelés véglegesítésével ráutaló magatartás (mely jelen ÁSZF elfogadását is jelenti).

A szerződést bizonylatszámon iktatjuk és tartjuk számon elektronikusan, a webáruház adatbázisában. Kinyomtatásra (papír alapú tárolásra) nem kerül sor.

A szerződés és ügyintézés nyelve magyar.

A szerződés regisztrált ügyfelekkel jön létre, akik adataikat a belépést követően, az „Adatmódosítás” menüpont alatt tudják módosítani vagy törölni.

Érvényesség

A jelen üzletszabályzatban foglaltak – így a megrendelésre vonatkozó feltételek is –, továbbá a weboldalon feltüntetett árak csak és kizárólag a Szolgáltató webáruházán keresztül történő vásárlás (interneten keresztül történő megrendelés) esetén érvényesek. A vásárló a regisztrációval, illetve a megrendeléssel tudomásul veszi és elfogadja a jelen szabályzatban foglalt valamennyi feltételt. Rendkívül ritka esetben előfordulhat, hogy a termék nem megfelelő mennyiségben áll rendelkezésre, illetve az ár a jelen felületen tévesen jelenik meg. Ez esetben Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy elálljon az értékesítéstől, illetve felajánlja Vásárló részére a helyes áron való vásárlás lehetőségét. A már visszaigazolt megrendelést Szolgáltató semmiképp nem módosíthatja.

Reklamációk, panaszkezelés, jogviták kezelése

Vásárló reklamációjával elsősorban a Szolgáltató ügyfélszolgálatánál kezdeményezheti vélt vagy valós sérelmének kezelését. Amennyiben nem jutnak egyezségre, további jogorvoslatra van lehetőség az alábbi helyeken:

A honlapon elérhető "Online Vitarendezés" gomb segítségével

Fogyasztóvédelem

A fogyasztók 2017. január 1-től panaszaikkal elsősorban a területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhatnak. Elérhetőségeket itt találhatnak: http://jarasinfo.gov.hu/

Csongrád megyei Békéltető Testület

Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefonszám: 06-62-554-250/118
Fax: 06-62-426-149
E-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu


Makói Városi Bíróság

Cím: 6900 Makó, Megyeház u. 2.

Postacím: 6901 Makó, Pf. 75.

Telefon: (62) 511-090; Telefax: (62) 511-096

E-mail: birosag@mako.birosag

Záró rendelkezések

Jogvita esetén felek kikötik a Makói Városi Bíróság illetékességét. A bíróság elérhetősége az előző pontban található.

Vásárló a vásárlás véglegesítésével a jelen ÁSZF tudomásulvételét és elfogadását megerősíti, magára nézve kötelezőnek tartja.

Makó, 2016. szeptember 14.

 

Melléklet:

Elállási/felmondási nyilatkozatminta

 

  1. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

 

 

Címzett:3 

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:4

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

 

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:5

…………………………………………………………………………………………………

A fogyasztó(k) neve:

…………………………………………………………………………………………………

A fogyasztó(k) címe:

…………………………………………………………………………………………………

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén):

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

Kelt: ……………………………………………………………………………………………

 

---------------------------------------------

 

3 Itt szükséges a vállalkozás nevének, postai címének, és – ha van – telefonszámának, telefax-számának és elektronikus levelezési címének megjelölése.

4 Itt szükséges a szerződés tárgyául szolgáló termék vagy szolgáltatás megjelölése

5 A megfelelő jelölendő