Mivel jelenleg nincs internet elérhetőségem, ezen a felületen nem lehet rendelni.
ASF002 Raktáron

Treiber Ottó, Vihar után

Rendkívül tehetséges szerzőnk egy tehetségkutató pályázaton bukkant fel. Jelenleg könyveit csak közvetlenül a kiadótól lehet megrendelni, igen korlátozott példányszámban. Beolvasó, sajtócikkek és könyvbemutató a franchise oldalon érhető el: http://www.angolsuli.com/franchise/szelbenviharban.htm
2 700 Ft
[7.10EUR] / db
Jelenleg nem adható le rendelés az áruházban.

Rendkívül tehetséges szerzőnk egy tehetségkutató pályázaton bukkant fel. Jelenleg könyveit csak közvetlenül a kiadótól lehet megrendelni, igen korlátozott példányszámban. Beolvasó, sajtócikkek és könyvbemutató a franchise oldalon érhető el: http://www.angolsuli.com/franchise/szelbenviharban.htm

Manapság ritkán születik regény a szó eredeti értelemében. Formabontó alkotásokkal, posztmodern szövegekkel, krimikkel, könnyű olvasmányokkal tele vannak a könyvespolcaink, de regény, az élet bonyolult viszonylatait ábrázoló alkotás kevés. Treiber Ottó "Vihar után" című második könyve klasszikus értelemben vett regény. A nevünkben íródott. Aki olvasta a szerző "Szélben, viharban" című első könyvét, élvezettel fogja felvenni a történet fonalát ebben az új alkotásban is. Úgy fogja érezni, mintha le sem tette volna az előzőt. Ugyanazzal a főszereplővel fog találkozni: az évszázadokig örökletesnek hitt parasztsorból felkapaszkodó, már nem annyira ifjú emberrel, aki valószínűleg a szerző alteregója, hiszen az önéletrajzi ihletés benne van az írás minden sorában. Mégis különbözik az önéletrajzoktól abban a tekintetben is, hogy benne van kortársainak sorsa is.

Az első könyv, a "Szélben, viharban" című mű egy kis Vas megyei faluból indulva, az 1940 - es évek elejétől az egyetemi éveken, majd a forradalom pécsi eseményeinek bemutatásán keresztül, a megtorlás embert próbáló szakaszán át kalauzolja el az olvasót a menedéknek érzett dunaújvárosi helyszínig. A második kötet, a "Vihar után" címmel, 1960-tól, a Kádár korszak konszolidációjától a rendszerváltásig terjedő időt fogja át. Bemutatja a korszak élhetőségét, az alkalmazkodásunkat a diktatórikus körülményekhez, majd a diktatúra fellazulása idején először még rejtett, később egyre nyíltabb lázadozásunkat, szervezkedéseinket; előkészítve a társadalom megrázó, mégis békésen végbemenő, de gyökeres megváltozását.

A regény a szerzőtől megszokott, nagy erejű elbeszélő stílusban rajzolja meg az életünket. Őszintén írja le, mit miért tettünk, hogyan éreztünk, milyen kihívásoknak voltunk kitéve, mik voltak a nagy és a kis hibáink. A regény tempója meghaladja az előzőét, talán éppen az egyre gyorsuló történelem miatt. De ebben közrejátszik az elbeszélő nézőpontja is. Szándékosan keskenyre alakított ablakon át - de az ablakpárkánytól mindig az egész európai horizontig tekintve - rajzolja meg bukdácsolásunkat, olykor egyensúlyt vesztett iramodásunkat addig az évig, amelyben kikiáltották a Harmadik Köztársaságot.

Ideiglenesen. Az ezt követő években, a várakozások és megcsalt remények, kisiklott sorsok, küzdelmek és emberi gyengeségek már nincsenek a könyvben. Kár. Azt, talán majd mások fogják bemutatni; ha csak a szerző meg nem gondolja magát.

Pekarek János, újságíró

Rendkívül korlátozott példányban kapható!

Szállítás

Posta (ajánlott küldemény vagy csomag)


Amennyiben csak egy könyvet rendel, jóval kedvezőbb postadíjat számíthatunk fel! Kérjük, a vételár utalása előtt érdeklődjön!

Szállítási díj: 2 000 Ft Ingyenes 6 999 Ft értékű rendelés felett.

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek